Mercat Social | Cáritas Menorca
2135
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2135,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Cáritas Menorca

11-caritas

Càritas Diocesana de Menorca és la pròpia comunitat cristiana implicada en l’acció social que té com objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció social i caritativa de la Diòcesi. A través de la sensibilització a la comunitat cristiana i a la societat en general, vol donar a conèixer els problemes humans de l’entorn i les seves necessitats socials, així com les desigualtats i les injustícies.

Treballa per a la integració i promoció dels col·lectius exclosos. La seva tasca social és molt ampla i diversificada i desenvolupa activitats dirigides a l’acollida i assistència de primeres necessitats, la rehabilitació, la prevenció, i l’acompanyament en processos d’inserció social i laboral.

Duu a terme accions de formació, informació i sensibilització, mitjançant l’animació pastoral de les parròquies i l’impuls de la solidaritat envers aquells qui pateixen els efectes de la pobresa i ajudant a prendre consciència de les situacions que provoquen injustícia i desigualtat social.

Denuncia la injustícia i les seves causes a partir de l’anàlisi de la realitat i la força de la seva pròpia experiència, a la vegada que fa palès enmig de la societat el món de les persones empobrides.

Aquestes accions són realitzades en primer lloc pel voluntariat, que és la base principal i el que dóna raó de ser a la identitat gratuïta i no lucrativa de Càritas.
El voluntariat desplega la seva acció a través de les Càritas parroquials, arxiprestals o diocesana i pren part directa i activa en algun dels seus projectes. Llavors, per aquells serveis i programes que requereixen una preparació tècnica específica, així com la gestió i l’administració de l’entitat, Càritas es recolza en una estructura de persones professionals. Tots ells, voluntaris i professionals, treballen a una, amb l’objectiu de compartir les seves capacitats i el seu temps a favor dels més necessitats.

Els canvis i situacions de crisi constants, propis dels esdeveniments socials ens exigeixen respostes a nous reptes que impliquen assumir, entre altres opcions, l’atenció a persones però amb major qualitat, adequar els equips humans a les noves demandes i aconseguir un major compromís de la comunitat en la sostenibilitat de les accions.

En el fons, el repte més important es resumeix en el fet de centrar-nos en les potencialitats de les persones i no en els seus problemes. És una nova manera de mirar i de relacionar-nos amb les persones, que implica reflexionar sobre la nostra intervenció amb les persones en situació d’exclusió social i plantejar-nos una intervenció
basada en processos de desenvolupament personal i comunitari, tal i com proposa el Model d’Acció Social de Càritas.

Constitució

1964

Lloc Web

Caritas.es

Direcció

C/ Santa Eulàlia, 83 Maó 07702

Contacte

971353779