Presentam una guia didàctica sobre intercooperació

17/oct./2024

Ahir es va presentar a UCTAIB la guia “Intercooperació. Per un major impacte econòmic, social i ambiental” editada per Mercat Social amb el suport de l’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença.GUIA DIGITAL 1 page 0001

La presentació la va realitzar Xavier Moyà, autor de la guia. A continuació vos resumim la seva presentació.

Una persona tota sola pot fer coses, però encara podrà fer més si forma part d’un col·lectiu.  Quan diferents col·lectius impulsen projectes conjunts parlam d’intercooperació, que permet aconseguir un impacte major.

La intercooperació suposa una intenció conscient de creació de sistemes que vagin més enllà dels seus components individuals, que siguin capaços de crear coses noves.

Els motors de la intercooperació poden ser la necessitat de resoldre necessitats comunes, la curiositat o les ganes d’explorar i la dignitat que ens empeny a defensar allò comunitari.

Paper.Intercooperacio.2Paper.Intercooperacio.5Paper.Intercooperacio.3

 

 

 

 

 

La guia presenta exemples reals d’intercooperació a Mallorca i fa una proposta metodològica per dibuixar en un mural sistemes d’intercooperació a través d’una visió compartida que vinculi el que succeeix al carrer amb el que es dibuixa a la paret, i el que es dibuixa a la paret amb el que volem que passi al carrer.

Aquesta proposta metodològica consta de sis fases principals:

  1. Abast. Definir el marc: espai territorial i àmbit temàtic.
  2. Necessitats. Quines són les principals necessitats dins d’aquest abast?
  3. Agents. Quins són els agents que treballen actualment sobre aquestes necessitats?
  4. Recursos. Quins recursos potencials podem activar?
  5. Nosaltres. Quin lloc poden ocupar les nostres organitzacions?, quin buits del sistema podem cobrir?
  6. Propostes. Explorar noves oportunitats d’intercooperació.

Paper.Intercooperacio.6

Finalment la guia aporta eines i recursos per aprofundir en la intercooperació i explora com diferents agents, institucions, entitats, empreses, comunitat local, àmbit acadèmic i mitjans de comunicació, poden fomentar la intercooperació.

IMG 20241016 191133 scaled

IMG 20241016 191213 scaled

Ves al contingut