L’ecosistema creix: La Productiva

03/nov./2022

Estrenam secció amb entrevistes a nous projectes d’economia social i solidària, per tal de conèixer un poc millor què fan i quina és la filosofia que els mou, i així mostrar diferents opcions per consumir dins l’ecosistema de l’economia social i solidària.

En aquesta primera entrevista, xerram amb en Manu i n’Andrés de La Productiva, una cooperativa audiovisual de recent creació amb qui hem treballat per fer els vídeos del I Fòrum d’Economies Transformadores. Ens expliquen què fan, com ho fan i per què han triat l’emprenedoria col·lectiva pel seu projecte.

Què feu i quins serveis oferiu?

Ens unim per tal de transformar els espais amb una mirada àmplia des de la producció audiovisual; amb perspectiva de gènere, plural, diversa i amb compromís social. Una productora audiovisual centrada en les relacions Client/coop Public/coop, en entendre les necessitats i aportar solucions personalitzades. Podem adaptar-nos per poder fer gairebé qualsevol mena de treball audiovisual. Cal tenir en compte que encara que La Productiva és jove, la nostra experiència al sector no.

Sobretot volem crear continguts que portin a la reflexió social.
De vegades fer visible la feina que es realitza des de segons quines entitats és una tasca difícil d’assumir a més de la càrrega que el projecte en si suposa i creiem que podem ajudar pel que fa a la creació de continguts que respectin i comparteixin la visió de l’entitat que necessiten els nostres serveis. El vídeo és una eina indispensable de comunicació per informar sobre el funcionament de qualsevol entitat i adaptar-lo a les diferents necessitats que puguin sorgir és una opció molt interessant a plans de comunicació, la producció de continguts per a campanyes de sensibilització, presentacions de vídeos corporatius i una infinitat de projectes encara per crear. Podem disposar de la logística necessària per a l’organització de concerts, obres de teatre o qualsevol altre esdeveniment. Adaptar-lo a les dimensions que el client proposi a més de totes les solucions comunicatives adaptades al llenguatge audiovisual.
A més, estem treballant en la creació no a molt llarg termini de Cursos i Projectes d’educació audiovisual i de XX SS.

Perquè vàreu decidir crear una microcooperativa? (i no un altre model d’empresa)

Ens agradaria fer el nostre treball de forma connectada i coherent amb els nostres principis i valors, per això la nostra metodologia de treball es caracteritza per compartir els principis de l’economia social i solidària, els feminismes i la transformació social.
Per valors que ens uneixen, ens volem considerar part activa del cooperativisme a més de treballar amb ell, de l’Economia social i solidària. A més, no entenem una altra manera de treballar per a aquest àmbit que com a part activa d’una economia crítica i alternativa a l’actual sistema econòmic. També cal remarcar que és una opció política, en el sentit que nosaltres pensem en altres formes de relacionar-nos amb les persones que fem feina i les nostres iguals. És molt important per nosaltres tenir clar que no som una empresa que vol tenir beneficis i no obligacions, creiem que una de les obligacions morals que tenim, és el tema de tenir relacions (client/coop, pùblic/coop, etc) que siguin ètiques, satisfactòries i sobretot que no se sentin enganades.

Penseu que és rellevant ampliar les opcions de consum dins l’ESS? Per què?

Sí. Sota el paraigua de l’Economia Social i Solidària entren diferents realitats econòmiques com són les empreses socials, les cooperatives, les associacions, les fundacions, treballadores independents o organitzacions no governamentals, experiències que conviuen de manera diferent i que neixen totes com una alternativa al model de producció dominant.

Clarament, estem en un moment històric dins el qual, ja no haurien de tenir cabuda sistemes perjudicials pel medi ambient, les persones, l’entorn, etc. Canviem aquests dogmes i canviem el sistema. Si arriba un moment, dins el qual, es genera un “mercat” en el que les persones decideixen quina manera de consumir, relacionar-se i col·laborar, indubtablement aconseguirem canvis.

En una frase: quina és la filosofia de La Productiva?

Creiem en les relacions horitzontals i en l’economia social, per això ens conformem com a cooperativa de treball i amb cada oportunitat ampliem la nostra xarxa, fent partícips altres professionals o organitzacions dels nostres projectes, cosa que ens aporta cada vegada més qualitat, diversitat i enfortiment tant professional com humà.

Ajuda'ns a difondre

Skip to content