Cooperatives de treball i alimentàries, agroecologia, entitats del tercer sector social, Denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i artesans i Mestres artesans… Són 121 les iniciatives situades als 13 municipis del Raiguer, recollides en aquest Catàleg. Amb el mateix objectiu que tenia el catàleg dels municipis del Pla de Mallorca que vàrem presentar a 2022, aquesta edició del Raiguer té tres objectius. D’una banda, aconseguir el coneixement mutu entre les iniciatives existents en els municipis del Raiguer amb afinitats estratègiques; en segon lloc, ser un referent de consulta per poder anar en la direcció de la intercooperació i per últim i no menys important, fomentar altres alternatives de producció i consum amb criteris d’economia social i solidària i desenvolupament local.
Volem aprofitar la presentació per convidar les iniciatives del Catàleg, membres de Mercat Social, administracions i mitjans de comunicació, i amigues i amics de l’ecosistema de l’economia social i solidària, per generar un espai informal i distés al voltant d’una picada amb producte ecològic i local, organitzada per APAEMA.
Catàleg i Directori
El dimecres 8 de març es presenta, per una banda, el Catàleg web, que compta amb 21 empreses i iniciatives que han emplenat el formulari donant una informació detallada dels productes i serveis que ofereixen. D’altra banda, es presentarà el directori en format imprès, també disponible per a descàrrega en PDF, que recull 25 iniciatives d’economia social i solidària i 96 de desenvolupament local amb informació bàsica del sector al qual pertanyen i les dades de contacte, a més d’una classificació per municipi.
Les dues versions estaran disponibles a la web de Mercat Social (www.mercatsocial.org), juntament amb altres iniciatives de les Illes Balears. El catàleg web permet a més, registrar noves iniciatives a través d’un formulari i és un referent de consulta per poder anar en la direcció de la intercooperació i fomentar altres alternatives de producció i consum amb criteris d’economia social i solidària i desenvolupament local.
Aquesta feina emmarcada en el projecte ESS Local, que es va engegar l’any 2021 dins del Pacte per al foment de l’economia social i solidària i el desenvolupament local a Mallorca, i ha estat impulsat i coordinat per l’associació Mercat Social amb el suport del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, i la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca i del Museu del Calçat d’Inca per a la presentació.